Gençlere değer katacak içeriklere Google Haberler'den abone olmak ister misiniz?.Google Haberlere Abone Ol. Gençliğe değer katma arzusuyla..
FOMO, son günlerde sıkça duyulur oldu. Çağımızın hastalığı olarak adlandırılan FOMO nedir?
FOMO, yani Fear of Missing Out, bir şeyleri kaçırma korkusu olarak çevrilebilir. Korku, hemen hemen her insanda farklı seviyelerde görülür. Özellikle sosyal medya ve akıllı telefonlar sebebiyle, toplumdaki bir şeyleri kaçırma korkusu(fomo) seviyesi bir hayli artmıştır. Bir şeyleri kaçırma korkusu, insanda büyük bir huzursuzluk yaratabilir. Bu korku yüzünden sürekli olarak doğru kararı verip vermediğini sorgulayabilir. Örnek vermek gerekirse, tatilini yurt dışında yapan birisi, yurt içinde yapsa daha çok eğlenebileceğini düşünebilir. Bu durum bu hastalığın çok tipik bir örneğidir.
FOMO Nedir?| FOMO’yu ne tetikler?
FOMO’nun başlıca sebebi, sosyal medya olabilir. Herkes sosyal medyaya hayatının en iyi versiyonunu sunduğu için, diğer insanlarda hayatlarının o kadar da güzel olmadığı düşüncesini oluşturabilir. Sosyal medyada sürekli olarak eğlenen, mutlu, huzurlu ve keyifli arkadaşlarını gören birisi; doğal bir şeyleri kaçırdığını düşünebilir. Özellikle büyük kitlelere sahip sosyal medya fenomenleri, çok ciddi oranda korkuya sebebiyet vermektedir. İnsanlar arka planını göremedikleri ve anlayamadıkları için, fotoğrafları hayatın birebir yansıması olarak kabul edebilmektedirler. Haliyle bu fotoğraflarda gördükleri “mükemmel” hayata sahip olmadıklarından dolayı, sürekli olarak bir şeyleri kaçırdıkları korkusuna yenik düşebilirler.
FOMO Nedir?| FOMO ‘dan yararlanmak
Pazarlaması kuvvetli şirketler, uzun yıllardır FOMO’dan yararlanmaktadır. Potansiyel müşterilerinde bir şeyleri kaçırdıkları korkusu yaratarak, onları müşteri olmaya iterler. Sınırlı zaman için yapılan tekliflerde, FOMO ağır basabilir. Eğer bir ürününüz varsa, *bazı durumlarda* bu ürünü daha sınırlı göstererek satışlarınızı arttırabilirsiniz.
FOMO Nedir?| FOMO ‘dan kurtulmak
Bir şeyleri kaçırma korkusu, hayatı gerçekten zehir edebilir. Bu korkunun üstesinden gelmek için, iki ana çözüm var diyebiliriz: FOMO’yu tetikleyen şeylerden uzak durmak ve düşünce yapımızı değiştirmek. Bu iki çözümün birbirinden ayrılmaz parçalar olduğunu belirtelim. Düzenli olarak sosyal medya kullanımına ara vermek, en bariz ve kolay çözüm. Düşünce yapısını değiştirmek ise, çok daha zaman isteyen ve uzun vadede sonuç veren bir süreçtir. Daha özgüvenli olmak, kararlarınızdan daha emin olmak azaltır. Hastalıktan %100 kurtulmanın pek gerçekçi olmadığını, ancak çok ciddi şekilde azaltılabileceğini akıldan çıkarmamak gerek. Meditasyon yapmak ve felsefe çalışmanın, FOMO’yu çok ciddi şekilde azaltabileceği bilinmekte.
FOMO Nedir?| FOMO’nun geleceği
Bilim insanları, FOMO’nun evrimsel gelişmiş olabileceğini söylüyor. Yani , muhtemelen çok uzun süredir insan ırkıyla beraber. Ancak son zamanlarda tırmanışa geçmesi tesadüf değil. Sosyal medya gibi, insanların hayatlarından kesitler sunan platformlar bu korkuyu arttırıyor. Gelişen teknolojiyle beraber, insanlar giderek daha da birbirlerine bağlanıyor. Önceden birbirinden haberdar bile olmayan insanlar, bugün birbirlerinin hayatlarının azımsanmayacak kadarını biliyorlar. Teknolojinin şu an çizdiği rota, insanların birbirlerine daha da bağlanacaklarını gösteriyor. Bu durum da, kaçınılmaz olarak toplumdaki seviyelerini arttıracağa benziyor. Bu sebepten dolayı, FOMO’nun farkına varıp şimdiden önlem almak, büyük önem arz ediyor.
https://en.wikipedia.org/wiki/Fear_of_missing_out
İlginizi Çekebilir: Growth Hacking Nedir? – Geniş Rehber
İçerik hizmetlerimiz için iletişime geç!. Gençliğin gücüyle firmalara değer katma arzusuyla..