Gençlere değer katacak içeriklere Google Haberler'den abone olmak ister misiniz?.Google Haberlere Abone Ol. Gençliğe değer katma arzusuyla..
Bir çoğumuz artık sosyal medyada az ya da çok yazdığımız yazıları, blogları veya kendi oluşturduğumuz butiği instagramda büyütmeye ve instagramdan takipçi ve müşteri çekmeye çalışıyoruz. Bu yazıda instagram profilinde birden çok linke yer verebilmenizi sağlayacak 3 harika uygulamayı sizlere anlatacağız.
1) İnstagram için 3 Link Paylaşma Uygulaması| Linktree
Linktree, profillerde link paylaşma konusunda en eski ve en çok tercih edilen uygulamaların başında geliyor. Aylık 6 dolara ücretli bir şekilde kendi profesyonel link uygulamanızı geliştirebilirsiniz. Sayfanıza özel link, özelleştirilebilir tasarım seçenekleri, online mağaza ürünleri ekleyebilir, buradan satışlar gerçekleştirebilir hatta linklerine kaç kişinin tıkladığı, ne kadar dönüş aldığınızla ilgili detaylı raporlar oluşturabilir ve Linktree’nin özel müşteri destek biriminden faydalanarak instagramda link paylaşmak konusunda bir fenomen olabilirsiniz.
“Ücretli mi?” diyenleri duyar gibiyim! Sadece ücretli değil ücretsiz versiyonu da mevcut. Ancak Ücretsiz versiyonunda ne yazık ki pek çok özellik bulunmuyor. Yazılarına özel görseller, size özel arka planlar, gelişmiş logo seçenekleri, online mağaza seçenekleri ve müşteri destek birimi bu ücretsiz versiyonda mevcut değil ne yazık ki! Yine de buna rağmen en çok kullanılan toplu link paylaşma uygulaması olduğunu bir kez daha hatırlatalım.
2)İnstagram için 3 Link Paylaşma Uygulaması| Beacons.ai
Beacons da aynı Linktree gibi profilinizdeki link kısmından toplu olarak link paylaşmanıza olanak tanıyan bir uygulama. Linktree’den sonra en çok kullanılan uygulama olan Beacons, Linktree’nin aksine, ücretsiz sürümde sosyal medya hesaplarınıza, kendi arka plan konfigürasyonlarınıza, linklerinize görseller eklemeye olanak sağlıyor. Ücretli sürümü ayda yaklaşık 10 dolar kadar olan Beacons’un ücretli sürümünde de mağaza özellikleri ile beraber pek çok tasarımsal özellik sizlere sunuluyor. İster kendi tasarımlarınızı isterseniz Beacons’un size sunduğu ve profosyoneller tarafından yapılan tasarımları kullanın.
Ücretli versiyonu Linktree’ye göre oldukça pahalı olsa da ücretsiz versiyonunda Linktree’ye göre daha çok seçenek sunmakta. Ancak unutmayın, ücretsiz sürümde Linktree’de de Beacons’da da size özel link alamamaktasınız. Aynı blog altyapısı sunan siteler gibi uygulamanın adının geçtiği linkler kullanabiliyorsunuz.
3) İnstagram için 3 Link Paylaşma Uygulaması|Heylink.me
Heylink Me, diğer iki uygulamaya göre 2019’da Avustralyalılar tarafından kurulan ve kısa zamanda binlerce kullanıcıya ulaşan bir uygulama. Diğerlerini göre yeni olsa da kendini ön plana çıkarmayı başarıyor Heylink Me.
Heylink Me’de ücretsiz özellikler daha fazla. Her ne kadar yine kendinize özel link kullanamasanız da (alan adı gibi düşünebilirsiniz), gelen tıklamaların belli bir kısmının analizi, 20’den fazla sosyal medya adreslerinizin bağlantılarını, online mağazanızı ve ürünlerinizi, verdiğiniz linklere özel görseller eklemenizi ve daha birçok özelliği ücretsiz olarak sunmakta.
Beacons ve Linktree’den farklı olarak ise Heylink Me size reklam ücreti kazanmanıza da olanak tanıyor. Bu özellikte ise linklerinizi profile eklediğiniz kısımlarda reklamlar paylaşılıyor ve paylaşılan reklamlara tıklanma sayısına göre size bir meblağ ödeniyor. Bu özellik diğer iki uygulamada olmadığı gibi Heylink Me bu özelliği ücretsiz olarak vermekte.
Ücretli versiyonunda ise bu özelliklerin hepsinde çeşitlilik artıyor ve ücretli versiyon ise aylık 6 doların altında.
4) Uygulamaların Ortak Özellikleri
Buraya kadar sizlere uygulamalar hakkındaki farklılıkları ve uygulamaları anlatmaya çalıştım. Bu üç uygulamanın tabii ki de bazı ortak özellikleri bulunuyor. Gelin biraz da bunları inceleyelim.
Özel Link
Özel linkten kasıt, nasıl domain yani alan adı bağlamadığınızda web sitenizin ismi alt yapı sağlayıcınızınkine bağlı oluyorsa bunda da aynı mantık geçerli. Üç uygulamanın üçünde de kendinize özel bir link alabilmek için ücretli versiyona sahip olmanız gerekli.
Bunu şöyle düşünebilirsiniz, Wordpress’de kendinize bir web sitesi kurup alan adı almazsanız nasıl alan adınız -websiteniz.wordpress.com- oluyorsa, burada da aynı şekilde firma kendi isim ekini koyuyor.
Sınırsız Link
Sınırsız sayıda link girebilirsiniz. Hem de hem ücretli versiyonlarda hem de ücretsiz versiyonlarda. Evet yanlış okumadınız üç uygulamada da ücretsiz versiyonlarda sınırsız sayıda link paylaşabilirsiniz. Ancak okuyucularınız o kadar aşağı inmekle uğraşır mı bilemeyiz. Siz bunu en iyisi bu konuyu Öğrenci Blogları Yazarı Özlem Yalav’ın “Markanız İçin Instagram Pazarlama Rehberi” isimli yazısında detaylamasına okuyun!
İnstagram’da kendine ek gelir elde etmenin yanı sıra butikler, pastahaneler vb. pek çok işletme açarak veya makalelerini, içeriklerini paylaşarak hem pazarlama hem de perakende ile o kadar çok uğraşan kişi var ki artık dijital alışveriş ve dijital pazarlama hayatımızın bir vazgeçilmezi.
Sizlere de ilerideki projelerinizde başarılar dilerim. Öğrenci bloglarını takip etmeye devam edin!
İlginizi Çekebilir: Dijital Pazarlamaya Başlangıç
İçerik hizmetlerimiz için iletişime geç!. Gençliğin gücüyle firmalara değer katma arzusuyla..