Gençlere değer katacak içeriklere Google Haberler'den abone olmak ister misiniz?.Google Haberlere Abone Ol. Gençliğe değer katma arzusuyla..
Matematik Bölümü Ne İş Yapar?
Matematik bölümü geçmişten günümüze insan hayatına önemli katkısı bulunan bilim dalıdır. Gerçek hayat problemlerini analiz etmeye, çözümlemeye ve buna uygun metotlar bulmak için bir çok alanda temel bilim olarak kullanılmaktadır. Gerek bankacılık, finans sanayi gibi uygulama alanları gerek eğitim temel bilim gibi diğer bilim dallarını desteklemek için gerekse sözel alanlarda olayları neden sonuç ilişkisi kurabilmek için matematik bilgisine ihtiyaç çok fazladır.
Matematik Mühendisliği İş Olanakları Nelerdir? Ve Önü Açık mı?
Mühendislik alanına olan ilginin artmasından dolayı doğan Matematik Mühendisliği ortaya çıkmıştır. Matematik bölümü gibi çok çeşitli iş kollarında Matematik Mühendisliği için iş imkanı vardır. Hemen hemen her sektörde Matematik Mühendisliği iş imkanı mevcuttur.
Matematik Mühendisliği Ne İş Yapar?
Daha çok sanayi alanında özellikle ilaç, otomotiv, inovasyon, yazılım gibi yenilikçi sektörlerde gelişim göstermektedir. Endüstri alanlarında matematiksel modelleme geliştirmek, teori üretmek ve oluşabilecek sorunları çözmek için kurulmuş bir mühendislik dalıdır. Bilgisayar ile iç içe bir bölüm olduğundan siber güvenlik analisti, kodlama, ağ ve bilgisayar sistemleri yöneticisi, yazılım ve program üreticisi, şifre uzmanı gibi sektörlerde çok fazla talep görmektedir.
Bölüm, çok iyi derecede matematik bilgisinin yanı sıra bilgisayar ve kodlama alanlarında da çok iyi derecede eğitim vermektedir. Uygulama alanı çok geniş olduğundan dolayı mezun öğrenciler için iş sahası giderek gelişmektedir. Özellikle dört yıllık lisans eğitiminden sonra düşündükleri iş koluna göre yapacakları yüksek lisans eğitimleri kendilerine avantaj sağlamaktadır. Kendini yenileyen, analitik düşünme becerisi yüksek, pratik ve zorluklara direnebilen öğrencilerin başarı oranı yüksek olmaktadır. Öğrencilerin çoğu finans ve sanayi alanını tercih ederken, bazıları ALES ve YDS puanlarını yüksek tutup akademisyenlikle de ilgilenmektedir. Devlet kurumlarında da TÜBİTAK, AR-GE, MTA, TUİK gibi yerlerde iş olanakları bulunabilir. Bunların dışında da formasyon( öğretmenlik yeterliliği) alınarak öğretmenlik tercih edilebilir. Bu şekilde de devlet ya da özel sektörde öğretmenlik imkanı sağlamaktadır. Çok çeşitli iş sahasından dolayı talep edilen ve önü açık bir mühendislik koludur.
Matematik Mühendisliği Kaç Yıldır Var?
1973 yılında ilk olarak İstanbul Teknik Üniversitesi bünyesinde kurulan Matematik Mühendisliği bölümü öğrenci almaya devam etmektedir.
Matematik Mühendisliği Ne Kadar Maaş Alır?
Bankacılık, yazılım ve inovasyon alanları gibi alanlarda iş bulma olanakları yüksek olup aynı zamanda mezun sayısının azlığından diğer mühendislere göre biraz daha kazançlı başlayabilirler. Maaş olarak Matematik mühendisliği, ilk olarak tüm meslekler gibi maaş beklentinin altında olsa da eğitimler ve tecrübe sonrası çok üst düzeylere kadar çıkmaktadır. İyi derecede yabancı dil ve bilgisayar programlama dilleri bilgisine sahip olmak iş bulma konusunda mezunları öne çıkarmaktadır. Bu kişinin hedefi doğrultusunda ve çalıştığı şirket durumuna göre değişmektedir. Deneyim kazandıkça maaş skalası giderek artmaktadır.
Matematik Mühendisliğinde Hangi Dersler Var?
Matematik Mühendisliği bölümünde okutulan dersler ilk iki yıl matematik bölümüyle paralel gitmektedir.
- Analiz
- Lineer Cebir
- Diferansiyel Denklemler
- Soyut Matematik
- Atatürk İlke ve İnkılapları
- Türk Dili Edebiyatı
- Maliyet Muhasebesi
- Genel Muhasebe
- Finansal Ekonomi
- İşletme
İki dönemde staj yapma zorunluluğu vardır. Üniversiteler yüksek lisans ve doktora programlarını desteklemektedir.
Matematik Mühendisliği Hangi Okullarda Var?
- Matematik Mühendisliği;
- İstanbul Teknik Üniversitesi
- Yıldız Teknik Üniversitesi
- KKTC Yıldız Teknik Üniversitesinde dört yıllık lisans eğitimi olarak okutulmaktadır. Hazırlık olan üniversiteler de bu eğitim süresi beş yıldır.
İlginizi Çekebilir: Yatırım Analizi Nedir? Nasıl Yapılır?
İçerik hizmetlerimiz için iletişime geç!. Gençliğin gücüyle firmalara değer katma arzusuyla..